Een computerbril kopen? Dit is waarom!

Blauw licht filter -

Een computerbril kopen? Dit is waarom!

Nu we allemaal verknocht zijn aan het thuiswerken en het aantal digitale banen steeds groter wordt, is een computerbril een logische aankoop. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van zo'n computerbril? Wat doet hij precies en wat kost hij? Wij vertellen je alles over deze beeldschermbril en vertellen je waarom jij zo'n bril moet kopen!

Bril voor tijdens het computeren

Wij Nederlandse werknemers zijn steeds meer achter een beeldscherm te vinden. Al helemaal tijdens het werken. 40% van de werknemers zit minstens zes uur naar een scherm te kijken tijdens zijn of haar werk. En dit aantal groeit en groeit. Dat je ogen het zwaar te verduren hebben hierdoor is geen gekke conclusie. Vandaar dat veel mensen tegenwoordig naar een bril voor tijdens het computeren, ook wel een blauw licht filter bril genoemd. 

Wat is een computerbril?

Een computerbril is doorgaans een bril met een blauw licht filter erin. Dit filter zorgt ervoor dat het blauwe licht uit schermen zoals je telefoon of je laptop weerkaatst. Door veel schermtijd te hebben, raken je ogen vermoeid. Dit kan ervoor zorgen dat je gaat knijpen met je ogen, dat je minder goed ziet of hoofdpijn krijgt. Een computerbril vermindert lichtschittering vanwege een speciaal filter, waardoor je minder van deze klachten ervaart en beter geconcentreerd kunt werken. 

Computerbril zonder sterkte

Doorgaan is een computerbril een bril zonder sterkte. Het is een bril inclusief glazen met een blauw licht filter erin. Het is mogelijk om dit ook toe te voegen aan een bril met sterkte. Echter gebruiken veel mensen een computerbril zonder sterkte, puur voor het werken achter een beeldscherm. 

Wat kost een computerbril?

De prijzen van een computerbril lopen erg uiteen. Het verschilt of je hem bij je eigen opticien koopt, waar de kosten vaak wat hoger zijn. Je kunt tegenwoordig ook computerbrillen kopen bij kleinere winkels en webshops, zoals bij la lunettes. De kosten liggen bij een opticien al gauw rond de 50,-, terwijl ze bij een kleinere shop rond de 30,- liggen. De keuze in monturen en de kwaliteit van de bril is vaak de reden waardoor de kosten hoger of lager zijn. 

Een computerbril kopen bij la lunettes

Een computerbril kun je eenvoudig kopen bij la lunettes. Je kiest een tof montuur uit de collectie en ontvangt hem thuis in een leerlook case met logo tag. Zo kun je hem makkelijk in je tas toen en meenemen naar kantoor.