Blauw licht filter brillen

- Vanaf februari/maart 2022 verkrijgbaar bij la lunettes - 


Ontdek onze nieuwe 'focus' collectie: verschillende soorten blauw licht filter brillen, waarmee je je beter kunt concentreren, minder hoofdpijn hebt én er ook nog eens te gek uitziet. 

Is blauw licht slecht voor je?

Vandaag de dag zitten, staan en liggen we veel met onze ogen voor een beeldscherm. Of dat nu een laptop, telefoon of tablet is. De straling van het blauwe licht uit onze oh zo dierbare apparaten doet ons helaas soms meer kwaad dan ons lief is. Het blauwe licht maakt je ogen vermoeid, droog en het onderdrukt de afscheiding van melatonine, de stof die ons slaperig maakt. Vandaar ook dat er niet aangeraden wordt om voor het slapen gaan nog je favoriete serie te bingewatchen of urenlang op je mobiele telefoon je Instagram feed loopt uit te pluizen. 

Een blauw licht filter bril: waarom dan?

Een van de manieren om minder met blauw licht in aanraking te komen is het aanzetten van de nachtstand op je mobiele telefoon. Een andere manier is het dragen van een blauw licht filter bril. Zo'n bril heeft een speciale coating op de glazen waardoor het blauw licht neutraliseert. Het vermindert lichtschittering, brengt je ogen tot rust en zorgt ervoor dat je ogen minder snel geïrriteerd raken.

Soorten blauw licht filter brillen

Er zijn verschillende soorten blauw licht filter brillen te krijgen. Draag je nooit een bril? Dan is een licht model dat je amper voelt zitten wellicht fijn. Houd je wel van een statement? Ga dan voor een opvallend dikker montuur, een print of een bril met goud- of zilverkleurige details. 

Blauw licht brillen bij la lunettes

Bij la lunettes vind je verschillende blauw licht filter brillen, ook wel computerbrillen of anti-blauw licht brillen genoemd. Van opvallende blauw licht monturen met dierenprint tot basic computerbrillen in het zwart of bruin.