Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Tips & Tricks -

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Van ronde zonnebrillen tot cateye modellen of juist hele rechte brillen: aan keuze geen gebrek. Maar welke zonnebril past er het beste bij jouw gezichtsvorm? Om je een eind op web te helpen hebben we de gezichtsvormen en zonnebrillenmodellen op een rijtje gezet. Ontdek welke bril het beste bij jou past!

Hoe kies je een zonnebril?

Het kiezen van een zonnebril die goed bij jou past doe je natuurlijk op basis van uiterlijk. Een beetje zoals het selecteren van iemand van het andere geslacht, wat toch stiekem ook vaak op basis van uiterlijk gaat. Net als het karakter van iemand in een relatie, is het montuur of het model van een zonnebril net zo belangrijk. Een goede zonnebril kies je dan ook op basis van jouw eigen gezichtsvorm, het uiterlijk van de bril en praktische overweging. Denk bij dat laatste punt bijvoorbeeld aan zonnebrillen met neusvleugels die je misschien liever niet kiest. Vaak omdat deze bril wel eens in je haar blijft zitten wanneer hem op je hoofd zet. 

Zonnebrillen voor een smal gezicht

Heb je een smal gezicht? Dan is een kleine zonnebril een goed idee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ronde zonnebril met smalle glazen. Het is belangrijk om een montuur te kiezen waarvan de glazen niet breder zijn dan je gezicht en glazen die niet breder zijn dan je oogkassen. Modellen geschikt voor dames met een smal gezicht zijn:

Zonnebrillen voor een rond gezicht

Heb je een rond gezicht? Dan is een zonnebril met een rechthoekig of vierkant montuur het beste. Een ronde zonnebril accentueert juist de ronde vorm van je gezicht, dus die kun je beter links laten liggen. Een opvallende cateye of een rechthoekige zonnebril zijn de beste keuzes voor jou. Wat dacht je van de:

Zonnebrillen voor een lang of ovaal gezicht

Wanneer je gezicht in de lengte langer is dan de breedte van je jukbeenderen en je voorhoofd groter dan je kaaklijn, dan heb je een ovaal gezicht. Goed nieuws wanneer dit jouw gezichtsvorm is: veel brillen staan je goed! Van iets grotere ronde zonnebrillen tot cateye brillen, je kunt ze allemaal hebben. Denk aan de:

Kortom, voor iedere gezichtsvorm is er een passende bril. Kies wijs, oftewel: modieus én praktisch. Het gaat erom dat je je goed voelt met de bril die je draagt. Wil je meer zonnebrillen inspiratie? Ontdek het op la lunettes!