Voordelen en nadelen van een blauw licht bril

Blauw licht filter -

Voordelen en nadelen van een blauw licht bril

Steeds meer mensen maken gebruik van een blauw licht bril. Wanneer ze aan het werk zijn, tv kijken of druk aan het scrollen en appen zijn op de telefoon. Tegenwoordig brengen de meeste mensen veel tijd door achter een scherm. Hierdoor kun je klachten ervaren zoals vermoeide ogen en slaapproblemen.

Een blauw licht bril is ontworpen om het blauwe licht dat wordt uitgestraald door digitale schermen te verminderen. We vertellen je hier meer over de voordelen en nadelen van een blauw licht bril. 

Minder vermoeide ogen

Het dragen van een blauw licht bril kan helpen bij het verminderen van vermoeide ogen door langdurig gebruik van digitale apparaten. Een bril tegen blauw licht heeft een speciale coating die het blauwe licht neutraliseert. Dit zorgt ervoor dat je ogen meer rust krijgen en je minder met je ogen knijpt.

Verbeteren van je slaapkwaliteit

Blootstelling aan blauw licht kan de productie van melatonine, het slaaphormoon, beïnvloeden. Door het dragen van een blauw licht bril, vooral 's avonds, kan de slaapkwaliteit verbeteren doordat de blootstelling aan blauw licht wordt verminderd.

De nadelen van een blauw licht bril

De grootste vraag is natuurlijk: werkt een blauw licht bril echt? Om met de deur in het huis te vallen. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat blauw licht brillen werken. Veel mensen ervaren positieve effecten door het dragen van een blauw licht bril. Helaas is er dus geen universele garantie dat de bril voor iedereen even effectief is. 

Onze ervaringen

Zelf hebben we bij la lunettes de proef op de som genomen voordat we de brillen toegevoegd hebben aan ons assortiment. Beiden ervaarden we positieve effecten tijdens het dragen van de blauw licht filter brillen. Vooral minder last van droge ogen, hoofdpijn en makkelijk in slaap vallen. Wel was het als niet brildrager wennen om een bril te dragen. Ook leuk waren de vele complimentjes over de toffe brillen. Inmiddels hebben we ook de eerste klanten blij gemaakt met een blauw licht bril. 

Blauw licht bril kopen?

Wil je zelf ook een blauw licht bril kopen? Neem dan een kijkje bij onze focus collectie. Uiteraard zijn we dan ook heel benieuwd naar jouw ervaringen!