Waarom werken met een bril tegen blauw licht?

Blauw licht filter -

Waarom werken met een bril tegen blauw licht?

Maar liefst 40% van de werkende mensen zit langer dan zes uur achter een scherm. Persoonlijk maken wij van la lunettes ons hier zeker schuldig aan. En dan is het na een lange werkdag ook nog verleidelijk om een potje te bingewatchen op Netflix, om de schermtijd verder te verhogen. Oftewel best pittig voor je ogen! Overweeg jij om tijdens je werk óf tijdens het netflixen een bril tegen blauw licht te dragen? Lees dan snel verder! 

Bescherm je ogen met een blauw licht filter bril

Heb jij na een lange werkdag achter de computer last van droge ogen of hoofdpijn? Dan kan een blauw licht filter bril behulpzaam zijn. Een bril tegen blauw licht heeft een speciale coating die het blauwe licht neutraliseert. Dit zorgt ervoor dat je ogen meer rust krijgen en je minder met je ogen knijpt. Hierdoor kun je minder last krijgen van droge ogen en hoofdpijn.

Blauw licht en de effecten op je nachtrust

Lig jij urenlang schaapjes te tellen voor je in slaap valt? Een goede nachtrust is cruciaal voor een productieve (werk)dag. Het is duidelijk dat blauw licht invloed heeft op onze biologische klok, en daarmee de slaap kan verstoren. Helemaal de schermen waar we met onze neus bovenop zitten geven een extra dosis blauw licht. Door een blauw licht filter bril te gebruiken kom je minder in aanraking met blauw licht. Wel zo fijn en zo kunnen de schaapjes voor jou hopelijk eerder op stal! 

Ervaringen brillen tegen blauw licht

Een snelle zoektocht op Google laat gauw zien dat de meningen over blauw licht filter brillen verdeeld zijn. Als echte kantoortijgers waren wij van la lunettes al een tijd nieuwsgierig naar deze brillen. Werkt het echt of is het een broodje aap verhaal? Tijd voor ons om de proef op de som te nemen! Drie maanden lang hebben we de brillen zoveel mogelijk gedragen als we achter een van onze vele schermen kropen. 

‘Minder droge ogen, hoofdpijn en vermoeidheid’

Om met de deur in huis te vallen; beiden ervaarden we positieve effecten tijdens het dragen van de blauw licht filter brillen. We hadden minder last van droge ogen, hoofdpijn en vermoeidheid. Vaak heb ik moeite met in slaap in vallen. Sinds ik de anti blauw licht bril draag val ik veel sneller in slaap. Wel kan het wennen zijn om een bril te dragen als je dit niet gewend bent. Al met al is de anti blauw licht bril voor ons een vaste accessoire geworden tijdens de werkdagen. Leuke bonus tijdens het testen; de vele complimenten over de toffe brillen!

Onze favorieten

Uiteraard hebben we alle brillen uitvoerig getest, maar stiekem hebben we toch onze favoriete modellen. Marleen haar favoriet is de blauw licht filter bril met print en gouden pootjes. Dit door de gouden details, het stevige montuur en de toffe print die de bril net dat beetje extra geeft. Mijn favoriet is de blauw licht filter bril met dun goud/zwart montuur. Deze bril is flirty door de subtiele cateye maar is ook licht. 

Wil jij ook werken met een bril tegen blauw licht? Bekijk dan onze collectie bij la lunettes en ontdek welke bril jouw favoriet is!